Vann 89 miljoner – gav bort allt

Violet och Allen Large var i 70-årsåldern när turen log mot dem.
De valde att dela med sig av sin tur – 89 miljoner kronor kunde göra många fler lyckliga.
– Vad du aldrig har haft kommer du aldrig sakna, sa Violet till Toronto Star efter att de bestämt sig vad pengarna skulle gå till.

ANNONS: Spela Powerball från Sverige – just nu kan en ensam vinnare ta hem otroliga 1,1 miljarder kronor. Registrera dig här för att ha chansen att vinna!

Violet, 78 år, kände tillsammans med sin make Allen, 75 år, att det var bättre att ge än att få. Efter att de vunnit hela 89 miljoner kronor på lotto valde de att ge bort allt. De beskrev vinsten mest som en långdragen huvudvärk där de inte visste vad pengarna skulle gå till. Till slut beslutade de sig för att inte ta på sig spenderarbyxorna utan istället säkra framtiden för många andra människor.
Efter att ha sett till att deras familjemedlemmar hade sin ekonomiska framtid säkrad började paret skänka bort pengar till bland annat sjukhus, men även välgörenhetsorganisationer för att på så sätt bidra till samhället.

”Vi hade det bra”

Paret, som varit gifta i 36, gick i pension 1983. Allen hade arbetat som svetsare och Violet för diverse konfektyr- och kosmetikföretag.
– Vi hade det bra, vi var knappast miljonärer, men vi hade det bekvämt, berättar Allen.
Den största vinsten paret upplevt var inte lotterivinsten. När de vann på lotto genomgick Violet en behandling mot cancer och paret fruktade att bli utnyttjade av folk som såg en chans att tjäna pengar.
– Pengarna vi vann var ingenting. Vi har varandra och det är vad som betyder något, säger Allen till tidningen Toronto Star.
De valde alltså att ge bort nästan vartenda öre av vinsten, då de ansåg att det fanns viktigare saker i livet än pengar.
När familjemedlemmarnas behov var täckta valde de bland annat att skänka pengar till olika sjukhus i orterna Truro och Halifax som ligger i Novia Scotia, den kanadensiska provinsen de kommer från.

ANNONS: Spela Powerball från Sverige – just nu kan en ensam vinnare ta hem otroliga 1,1 miljarder kronor. Registrera dig här för att ha chansen att vinna!

”Det fick oss att må bra”

Den lokala brandkåren, kyrkor, Röda Korset och Frälsningsarmén var några andra av de institutioner som fick ta del av pengarna. Snacka om givmildhet.
Sedan vinsten har Violet gått igenom behandling mot cancern och fått sin sista kemoterapi. Sjukhusen som hjälpte henne var några av de som fick del av vinstpengarna. Dessutom valde paret att skänka pengar till organisationer som kämpar mot cancer, Alzheimers och diabetes. Paret har inte gått ut med hur mycket de gett till respektive organisation, men de känner sig tacksamma och ödmjuka inför alla tack-hälsningar de fått, såväl genom telefon som via brev.
– Det fick oss att må bra och det är så mycket bra saker som kan göras med pengarna. Vi är de lyckliga här, jag har ingenting att klaga på, säger Violet.

ANNONS: Vinn 1 000 kronor att spela för hos Multilotto. Det enda du behöver göra är att berätta vad du skulle göra om du blev miljardär över en natt. Ny vinnare dras varje vecka och kontaktas via sms.