Så kan du spela på miljardlotterierna från Sverige

Det amerikanska lotteriet Powerball har en enorm jackpot på gång i veckan.
Men vinsten är inte bara tillgänglig för invånare i USA.
Även personer bosatta i Sverige kan vara med och tävla om drygt 1 miljard kronor.
– Oftast är det en eller två personer som träffar rätt och tar hem den här typen av vinster, säger David Larsson, nordisk marknadschef på Multilotto.

ANNONS: Spela Powerball från Sverige – just nu kan en ensam vinnare ta hem otroliga 1,1 miljarder kronor. Registrera dig här för att ha chansen att vinna!

På onsdag kan en ensam vinnare ta hem jackpoten på över 1,1 miljarder kronor i det amerikanska lotteriet Powerball.
– Den största summa som har betalats ut till en enskild person tidigare var för fyra år sedan. Då gällde det en vinst på 600 miljoner dollar eller över 5 miljarder kronor, säger David Larsson.

Dragning på torsdag

Powerball har i ett antal år varit tillgängligt för spelare även i Sverige.
Men enligt David Larsson har det svenska intresset för lotterier aldrig vuxit till samma nivå som man kan se i andra länder.
– Det har varit svårt att få Powerball att fungera praktiskt sedan starten för ett par år sedan. Men nu är intresset större och det räcker med en liten slant för att man ska få vara med och tävla om en enorm vinstsumma, säger han.
Dragningen sker klockan 05.00 på torsdagsmorgonen, svensk tid. Sedan dröjer det en dryg timme innan man vet om någon, eller några, har kammat hem jackpotvinsten på 1,1 miljarder kronor.

ANNONS: Spela Powerball från Sverige – just nu kan en ensam vinnare ta hem otroliga 1,1 miljarder kronor. Registrera dig här för att ha chansen att vinna!

Svårt att vinna

Men även om det kan locka att vara med och tävla om den rekordhöga vinsten bör de som spelar vara medvetna om möjligheterna att faktiskt ta hem jackpoten.
Enligt David Larsson är chansen att vinna på Powerball en på 292 miljoner.
– Med största sannolikhet hamnar ju vinsten hos någon i USA eftersom de flesta spelarna finns där. Men det är det som är charmen med lotterier, det finns alltid en chans, säger han.

ANNONS: Vinn 1 000 kronor att spela för hos Multilotto. Det enda du behöver göra är att berätta vad du skulle göra om du blev miljardär över en natt. Ny vinnare dras varje vecka och kontaktas via sms.