Från vattenparker till flygplan

En del bygger vattenparker, andra vill legalisera marijuana.
Folk som drar hem jackpots har olika sätt att spendera sina vinstpengar på.
Här är några personer som valde att göra något ingen annan gjort.

ANNONS: Spela Powerball från Sverige – just nu kan en ensam vinnare ta hem otroliga 1,1 miljarder kronor. Registrera dig här för att ha chansen att vinna!

Byggde en vattenpark till områdets barn
John Kutey valde att göra något för lokalsamhället när han drog hem en jackpot på hela 319 miljoner dollar. Det är omkring 2,67 miljarder svenska kronor. Han bestämde sig för att bygga en så kallad ”Spray Park” till barnen i området och tillägnade den till sin frus och hans egna föräldrars ära. En Spray Park är en slags vattenpark med massa vattensprutor, hål i marken som sprutar vatten och andra komponenter. Det är mycket uppskattat bland innerstadsbarnen att ha någonstans att svalka sig under heta sommardagar eller bara springa runt och leka. I det här fallet för barnen i Green Island, New York. Parken ersatte den tidigare parken som var från 1940 och kostade inte skattebetalarna ett öre. Vilken insats, minst sagt.

John Kutey

Gav bort miljoner till välgörenhet – och kampanjade för legalisering av marijuana
Kanadensaren Bob Erb valde en något kontroversiell väg att gå med sina lottopengar. Han valde att skänka bort stora delar av sin vinst på 25 miljoner dollar till en mängd olika välgörenhetsorganisationer. Den 60-årige byggarbetaren bestämde sig för att fortsätta arbeta och skänka sin lön till lokala sociala projekt. En del av pengarna har gått till hans familj och vänner samt för att hjälpa hemlösa.
– Han är en väldigt vänlig person. Han är utåtriktad och arbetar alltid ideellt på det lokala centret för hemlösa och är en person som verkligen bidrar till samhället. Han är helt enkelt en väldigt bra kille, säger en av hans kollegor.
Men en av hans hjärtefrågor var även en av de mest kontroversiella.
– Legaliseringen och avkriminaliseringen av marijuana, säger Bob Erb.
Han valde att ge omkring en miljon dollar för att hjälpa kampanjen som vill legalisera marijuana. Därmed är han en av de största finansiärerna för den kanadensiska legaliseringsrörelsen.

ANNONS: Spela Powerball från Sverige – just nu kan en ensam vinnare ta hem otroliga 1,1 miljarder kronor. Registrera dig här för att ha chansen att vinna!

Lyxbilar var inte nog för motorentusiasten
För William Post var inte lyxbilar eller en jättevilla nog. Han skulle ha något som inte många andra har råd med. Förutom nyss nämnda bilar och hus så införskaffade sig Pennsylvaniabon, som 1998 vann 16,2 miljoner dollar, bland annat en båt och en lastbil.
Men det var inte tillräckligt. Istället bestämde han sig för att köpa ett flygplan till sig själv, utan att varken kunna eller få flyga det. Det var ett tvåmotorigt plan som, lite beroende på modellen, kostar mellan 450 000 och 1,4 miljoner dollar. Snacka om att göra något galet med sin skyhöga vinst.

ANNONS: Vinn 1 000 kronor att spela för hos Multilotto. Det enda du behöver göra är att berätta vad du skulle göra om du blev miljardär över en natt. Ny vinnare dras varje vecka och kontaktas via sms.