Så blev Mavis tidernas största lottovinnare

Jackpoten ökade och ökade. Rikedomen hägrade.
Allt fler sökte lyckan men det var en som kom ut rikare än alla andra.
– Det här var en chans och jag kände att jag var tvungen att ta den, berättar Mavis L. Manzyck som tagit hem den största lottovinsten i Nordamerikansk historia – 6,4 miljarder kronor.

ANNONS: Spela Powerball från Sverige – just nu kan en ensam vinnare ta hem otroliga 1,1 miljarder kronor. Registrera dig här för att ha chansen att vinna!

Varje gång det kommer en rubrik som lyder ”tidernas största lottovinnare” tänker man att det väl måste finnas ett stopp på hur mycket det går att vinna.
Men faktum är att det ständigt dyker upp nya häpnadsväckande rekord som slår de tidigare. En av anledningarna är att de stora jackpottarna lockar mer folk vilket i sin tur driver upp potten ännu mer. När ingen vinner så ökar jackpoten till nästa gång. Många testar bara en gång, medan andra sätter det i system att spela. Vilka som har störst chans att vinna är inte svårt att räkna ut.

”Det var en dröm”

Tidigare i somras, närmare bestämt den 23:e januari, är en dag som förändrade 53-åriga Mavis L. Wancyks liv för alltid. Efter den dagen står hon i evig tacksamhetsskuld till sin lyckliga stjärna. Då kammade hon hem den största lotterivinsten till en enskild person i USA:s historia. Supervinsten hamnade på ofattbara 758 miljoner dollar vilket motsvarar drygt 6,4 miljarder svenska kronor.
– Igår kväll förstod jag inte att jag hade vunnit men nu, nu är jag vinnare och jag är rädd. Men det kommer bli bra, berättar Mavis L. Wanzcyk som tog hem rekordvinsten på Powerball-lotteriet.
Mavis Wanzcyk hade arbetat på samma arbetsplats i 32 år och hoppades på att kunna gå i förtidspension.
– Det hela var egentligen en dröm, en sådan dröm som troligtvis inte kommer gå i uppfyllelse. Men min dröm gick i uppfyllelse, säger Mavis L. Manzyck

ANNONS: Spela Powerball från Sverige – just nu kan en ensam vinnare ta hem otroliga 1,1 miljarder kronor. Registrera dig här för att ha chansen att vinna!

Sa upp sig från sitt jobb

Efter den här vinsten är pensionen räddad och hon kommer kunna leva i lyx och bekvämlighet för resten av livet. Omedelbart efter att vinsten förkunnades sa hon upp sig från sitt jobb på Mercy Medical Center.
– Jag ringde upp och sa att jag inte kommer komma tillbaka, varken nu eller någonsin igen, berättar Mavis Wanzyck.
Nu vill hon bara ta det lugnt och ta hand om sig själv. Resan till ekonomiskt oberoende och fullständig rikedom gick via bensinmacken Pride Station & Store i hennes hemstad Chicopee i Massachusetts. Där valde Mavis Wanzyck sin kombination som baserades på familjefödelsedagar och hennes lyckonummer – nummer fyra. Vinstraden skrevs till 6, 7, 16, 23 och 26 plus Powerballnumret tillika turnumret 4.
Men det var inte bara Wanzyck som kunde skatta sig lycklig. Sex personer vann hela två miljoner dollar var, vilket är lite mer än 16 miljoner kronor. Dessutom kammade 34 andra personer hem 8 miljoner kronor. Ett riktigt guldregn med andra ord.

ANNONS: Vinn 1 000 kronor att spela för hos Multilotto. Det enda du behöver göra är att berätta vad du skulle göra om du blev miljardär över en natt. Ny vinnare dras varje vecka och kontaktas via sms.